Οι τελικοί της (ATL) Ερασιτεχνικής Διοργάνωσης Αντισφαίρισης 500


Οι τελικοί της (ATL) Ερασιτεχνικής Διοργάνωσης Αντισφαίρισης 500 Λεμεσού διεξάχθηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 στο Aphrodite Hills. Ο νικητής των ατομικών ήταν ο Δημήτρης Γεωργίου από την Λευκωσία με σκορ 6-4 6-0. Στα διπλά ο Γιάννος Τριλλίδης και ο Μενέλαος Θεοδούλου έκαναν το καλύτερο κλείσιμοσπάζοντας την ισοπαλίαπαίρνοντας το σκορ στο 6-3 3-6 7-6 (8-5).

Ο διαιτητής και υπεύθυνος προπονητής στο Aphrodite Hills, Wyn Lewis, είπε « Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παίχτες σήμερα. Έπαιξαν σε πολύ καλό επίπεδο κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αρκετά δυνατό άνεμο καθ’ολη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για το πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η αντισφαίριση και ανυπομονώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο.»

Toss to decide who's to serve in the ATL 500 Singles Final

Στο πρώτο του τουρνουά ATL, ο Λούκας Στυλιανού πίεσε αρκετά τον Δημήτρη στο πρώτο σετ των ατομικών, αλλά ένας τραυματισμός προς το τέλος του σετ επηρέασε την απόδοσή του. Συνέχισε να μάχεται παρόλ’αυτά μέχρι τέλους, αλλά από οτι φάνηκε ήταν η μέρα του Δημήτρη. Το επιθετικό, αλλά και επίμονο στυλ του επικράτησε.

Στα διπλά ο Λουκάς Τουμάζης και ο Colin Relton, αντεπιτέθηκαν έχοντας μείνει ένα σετ πίσω και οδήγησαν σε παράταση το τρίτο σετ όπου το πλεονέκτημα ταλαντευόταν μπρος πίσω ανάμεσα στα ζεύγη. Τελικά Ο Γιάννος και ο Μενέλαος επέμειναν και νίκησαν.

All four players in the ATL 500 Doubles Final

Ο κύριος Νίκος Τσανγκαρίδης, ιδρυτή του ATL,είπε σχετικά « Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που έλαβαν μέρος σήμερα. Υπήρχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα και πραγματική ευγενική άμιλλα; αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύει το ATL. Ιδρύσαμε τα ATL τουρνουά αντισφαίρισης για να προσφέρουμε σε όλους την ευκαιρία να αγωνιστούν , να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να διασκεδάσουν. Παράλληλα, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα αντισφαίρισης όπου ο κόσμος θα είχε την ευκαιρία να γνωριστεί , να παρακολουθήσει αντισφαίριση, να συζητήσει αλλά και να κανονίσει παιχνίδια με τους υπόλοιπους. Εκπλάγηκα όταν άκουσα κόσμο να λέει πως δεν βρίσκουν άτομα να παίξουν μαζί τους και το ATL είναι ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτό.»

Ξεκινώντας το 2011 , το ATL ( www.atlcyprus.com) απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρέχει στους ερασιτέχνες παίχτες του τένις στην Κύπρο την ευκαιρία να αναμετρηθούν με άλλους παίχτες, κερδίζοντας πόντους στην κατηγορία τους στην πορεία. Υπάρχει μεγάλη γκάμα από τουρνουά που διεξάγονται και το καθένα στοχεύει σε διαφορετικές ικανότητες δίνοντας την ευκαιρία σε αρχάριους μέχρι και ημι-επαγγελματίες να λάβουν μέρος. Οι παίχτες μπορούν να εγγραφούν τώρα για τα επόμενα τουρνουά στην ιστοσελίδα www.altcyprus.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s